ABD Borsaları Tamam Mı? Devam Mı?

ABD piyasaları tüm borsaların gideceği yolu belirliyor. Bu bağlamda New York Borsası ile ilgili beklentiler oldukça önemli. Beklentilere baktığımızda ise keskin ayrışmalar mevcut.

JPMorgan ve Bank of America (BofA) stratejistleri S&P 500 beklentilerinde aynı fikirde değiller...

JPMorgan Chase Stratejisti Marko Kolanovic’e göre son dönemde 'Muhteşem Yedili' olarak adlandırılan teknoloji şirketlerinde yaşanan tipte rallileri genellikle bir düzeltme takip ediyor.

Pazartesi günü müşterilerine yayımladığı notta Kolanovic “İvme, hissenin makroekonomik ve temel koşullara maruziyetini değiştiren dinamik bir faktördür. Bu nedenle kalabalıklaşan bu işlemleri sıklıkla sert düzeltmeler takip eder” ifadelerini kullandı.

Kolanovic’e göre 2008 finans krizinden bu yana bu tipte üç düzeltme evresi yaşandı.

Bank of America Stratejisti Savita Subramanian ise ABD hisse senetlerinin yükselişinden endişe duymuyor. Aralarında Subramanian’ın da bulunduğu bankanın stratejistleri S&P 500 endeksinde balon oluştuğuna dair sinyal görmediklerini belirtti.

Stratejistler ABD hisse senetlerinin fiyat ile içsel değer arasındaki uçurum ve spekülasyon göstergesi büyük kaldıraç kullanımı gibi geçmişte görülen piyasa balonu sinyallerini göstermediğini dile getirdi.

Haber Kategorisi
Ekonomi