Bakan Nebati yeni adımın işaretini verdi!

Bakan Nebati yeni adımın işaretini verdi

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, Diyarbakır İş Dünyası Buluşması’nda konuştu.

Ön fatura olarak da bilinen, teklif faturası olarak nitelenen proforma faturalara karşı iş dünyasını uyaran Nebati, “Proforma fatura karşılığı kredi alıp, sonra iptal edenler var.  Buna karşı adım atacağız” dedi.

Nebati, “Proforma faturaları kullanıp, krediyi alıp, sonra da proforma faturalarını iptal edenlere buradan çağrım var; sakın ha, her şeyi biliyoruz. Proforma fatura belli bir süre sonra gerçek faturaya dönüşecek, bu konuda gerekli adımları atacağımızı herkesin bilmesinde fayda var " diye konuştu.

Asgari ücret ile ilgili çalışmaların tamamlandığını belirten Nebati, Türkiye'nin serbest piyasadan taviz vermeyeceğini söyledi.

Bakan Nebati şunları söyledi;

"BDDK’nın düzenlemesinin amacı son derece açık, krediyi alıyorsanız, üretim yapın, ihracat yapın, istihdam oluşturun ama gidip de dövize yatırım yapmayın. Attığımız bu adımlar finansal istikrarı, selektif kredi politikamıza uygun şekilde kaynakların kullanımını sağlayacaktı. BDDK açıkça diyor ki, ticari kredi alıyorsanız bunu size üretken işlerde kullanmanız için veriyoruz, bu kadar açık. Kredi alıyorsanız, üretim yapacaksınız. Selektif kredisi anlayışıyla çalışıyoruz, kredilerin dövize gidişine izin vermeyiz.  Vergi gelirleri güçlü performans göstermeye devam ediyor. Memnuniyetle ifade etmek isterim ki, topladığımız vergilerin yüzde 43’ü gelir ve kazanç üzerinden alınmıştır. Dolaysız vergilerin payı artış eğiliminde. Vergi artışı ne demek, iş dünyası çok iyi bilir, çok kazanıyor demek. Ortağınız Maliye’ye katkı vermek demek. Ama sizin ortağınız Maliye aldığı parayı kendine harcamıyor, gene size harcıyor."

Haber Kategorisi
Ekonomi
Etiketler
Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati
Proforma fatura
Diyarbakır İş Dünyası Buluşması