Bu zam bakkala borçlu çıkarır

Emekli, dul ve yetimlerin bayram ikramiyesine yapılan 100 liralık zamma tepki gösteren CHP’li Tekin Bingöl, “Bu zam, bakkala borçlu çıkarır” dedi.

Emekli, dul ve yetimlerin bayram ikramiyesine yapılan 100 liralık zamma tepki gösteren CHP’li Tekin Bingöl, “Bu zam, bakkala borçlu çıkarır” dedi.

Sözcü Gazetesinden Veli Toprak'ın haberine göre CHP Ankara Milletvekili Tekin Bingöl, emekli, dul ve yetimlerin bayram ikramiyesine yapılan 100 liralık zamma tepki gösterdi ve “Bu zam, bakkala borçlu çıkarır” dedi. 100 liralık zammı alaycı dille eleştiren Bingöl şunları söyledi: “Artık Türkiye'de birçok evde mutluluk dalgası esiyor. 13 milyona yakın emeklimiz, dul ve yetimimiz son derece mutlu.”

Bu büyük bonkörlük, bu alicenaplığın ancak AKP'den beklenebileceğini dile getiren Bingöl “Emekli ikramiyesine 100 lira zam geldi. Matematik birileri için kendi çıkarları ve rant uğruna akla gelen rakamlardan ibarettir, ama bizim için fakirin fukaranın mutfağını, giyimini kuşamını hesaplarken önemlidir. Bir emekli büyüğümüz bakkala, markete gitti, birkaç aylık çayı toptan alayım dedi, 3 kilogram çay almaya kalksa bakkala 12.5 lira borçlu kalıyor. ‘5-6 kilogram kuru fasulye alayım' derse bakkala 5 lira borçlu kalacak. İşte sizin lütfettiğiniz o 100 liranın karşılığı bu; küçük, basit bir matematik hesabı” açıklamasını yaptı.

Sarayın bütçesi 21.5 milyar lira

CHP'li Tekin Bingöl, “Bu yıl Cumhurbaşkanlığı bütçesi 21.5 milyar lira. Günlük harcama 60 milyon lira… 100 liralık artış 13 milyon emekli için 1.3 milyar lira yapıyor.

HABERİN DEVAMINI OKUMAK İÇİN LÜTFEN TIKLAYIN

Haber Kategorisi
Ekonomi
Etiketler
emekli ikramiyesi
Tam Kapanma
chp