Dolar ve altının gözü Yellen'da

ABD'nin yeni Hazine Bakanı Yellen Senato'dan onay bekliyor

ABD'nin yeni Hazine Bakanı Janet Yellen Senato'dan onay bekliyor.

Pandemi nedeniyle 1,9 trilyon dolarlık önlem paketini yürürlüğe koyacak olan Biden'ın ekonomi adına atacağı adımlar Hazine Bakanlığı görevini üstlenecek olan Janet Yellen'ın Senato onay oturumunda gündeme getirecekleri ile belli olacak.

Bloomberg'e konuşan kaynaklara göre Yellen, Senato’ya Biden’ın önlem paketini geçirmelerini önerecek. Düşük borçlanma maliyetlerinin bu tip paketleri geçirmek için fırsat olduğunu düşünen Yellen, özellikle Senato Cumhuriyetçilerinin muhalefetiyle karşılaşması mümkün olan bir paketi pazarlayacak.

Biden’ın paketinde asgari ücretin yükseltilmesi, aile ve sağlık izinlerinin genişletilmesi gibi Cumhuriyetçileri ürkütecek sosyal önlemler bulunuyor. Yellen’ın konuşmasında ayrıca ABD’nin, pandeminin çok öncesinde gelir eşitsizliğinden muzdarip olduğunu da vurgulaması bekleniyor.

WSJ: Yellen rekabet avantajı için doları zayıflatmayacağını söyleyecek

Yellen'ın bakanlığının onaylanacağı sunumda dolar üzerine yaklaşımını açıklayacağı da ABD basınına yansımıştı.

Janet Yellen, Wall Street Journal gazetesinin haberine göre, doların değerinin piyasalarca belirleneceğini ve ABD’nin rekabet avantajı için doları zayıflatmayacağını söyleyecek.

Yellen’ın sunumu hakkında bilgi sahibi olan kaynaklara atıfta bulunan WSJ, senatörler tarafından kur politikasının sorulması durumunda Yellen’ın “ABD dolarının ve diğer para birimlerinin değerinin piyasalarda belirlenmesi gerekir. Piyasalar ekonomik performansa ve küresel ekonomiye göre para birimlerinde gerekli ayarlamaları yapacaktır” açıklamasını yapacağını yazdı.

Yellen ayrıca ABD'nin zayıf bir para birimi hedeflemeyeceğini ve diğer ülkelerin bu tür girişimlerine karşı da engel olacaklarını vurgulaması bekleniyor.

Kaynak/Görsel: Bloomberght

Haber Kategorisi
Ekonomi
Etiketler
dolar
altın
Janet Yellen