Dolarda TCMB kabusu geri geldi

Dolar/TL çarşamba sabahı 10,45 ile güne agresif bir başlangıç yaptı, TCMB faiz kararı ve vadesi gelen 30 milyar dolarlık borç kurlarda tansiyonu düşürmüyor

Perşembe günü açıklanacak Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası faiz kararı öncesi Türk lirasında yeni rekor düşük seviyeler görülmeye devam ediyor. Salı günü bir ara yüzde 4’e yakın günlük yükseliş yakalayan Dolar/TL bu sabah da Asya işlemlerinde 10,45 ile rekor seviyeye ulaştı ve yükselişini yedinci güne taşıdı.

Saat 09.12 itibarıyla diğer önemli gelişen para birimlerinin çoğunda dolara karşı ılımlı satışlar görülürken lira yüzde 1,14 kayıpla olumsuz ayrıştı.

Perşembe günkü Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Para Politikası Kurulu toplantısından daha fazla faiz indirimi adımı beklentisi Türk lirasındaki baskıyı artırırken ABD’de beklenenden iyi gelen perakende satışlar verisi ve Fed üyesi James Bullard’dan daha hızlı tapering çağrısı doları küresel çapta güçlendiriyor.

Türk lirası dolara karşı yılbaşından beri neredeyse yüzde 29 değer kaybetmiş durumda. Liraya en yakın olan Arjantin pezosunun yıllık kaybı ise yüzde 16 seviyesinde.

Haber Kategorisi
Ekonomi