Küresel piyasalarda yükselişin sonuna mı geldik?

Wall Street'te fiyatları finansal performansına göre ucuz kalmış değer hisselerinin olumlu ayrıştığı izlendi

Küresel piyasalarda yeni yılın üçüncü işlem günü düşük iştahla başlarken, değer hisseleri olarak bilinen varlıkların pozitif ayrışması dikkat çekti.

Salı günü ABD’de S&P 500 endeksi günü çok sınırlı bir kayıpla tamamlanırken bu sabah vadeli işlemlerde ABD endekslerinin gerilemeye devam ettiği görüldü. Asya Borsalarının geneli de ekside. Salı günü dolara karşı 2017’den bu yana en düşük seviyesine gerileyen Japon yeni, bu sabah bir miktar yükseldi. Japon Nikkei endeksi yatay seyrederken, Hong Kong Hang Seng ve Çin CSI 300 endeksleri geriledi.

OPEC+ üyelerinin petrol üretim artışını şubat ayında planlandığı seviyede yani günlük 400 bin varil olarak gerçekleştirme kararının ardından Salı günü yüzde 1,20 yükselişle 77 dolar sınırında kapanan ham petrolün varil fiyatı bu sabah geriledi.

Salı günü yüzde 1,29 yükselen Brent petrolün varil fiyatı da 80 dolar sınırında işlem görmeye devam ediyor. ABD 10 yıllık tahvil getirisi bu sabah yüzde 1,64’lere inmiş durumda. Salı günü yatay seyrederek 1.179’dan kapanan Bloomberg Dolar Endeksi fazla değişim göstermedi.

Haber Kategorisi
Ekonomi