Promosyonda hiç bilinmeyen detay ortaya çıktı!

Promosyonda hiç bilinmeyen detay ortaya çıktı!

Maaşlara gelen zammın ardından bankalar da promosyon yarışı tam gaz devam ediyor. Bankaların promosyonları 7 bin 500 liraya kadar çıktı. Öte yandan emekli promosyonuyla ilgili pek bilinmeyen bir detay daha ortaya çıktı.

Maaş zamları sonrası bankalardaki hareketlilik sürüyor. Promosyon değişikliği yapacak emekliler için önemli açıklamalarda bulunan Tüketici Konfederasyonu Başkanı Aydın Ağaoğlu dikkat çeken bir uyarı ve açıklamalarda bulundu. 

En büyük sorun

Bankaların promosyon ücretlerini artırmaya devam edeceklerini söyleyen Ağaoğlu büyük soruna dikkat çekerek, " Artışlar sürer. Ancak esas büyük sorun maaş aldığı bankadan kredi çeken emeklilerin maaş hesaplarına bloke konulması hukuki değildir. Buna rağmen hemen hemen tüm bankalar kendisinden kredi kullanmış olan emeklinin maaşını başka yere taşımasına izin vermiyorlar. Bu hukuksuz tutumu takınan bankaların BDDK’ya şikayet etmelerinin yanı sıra tüketici hakem heyetlerine başvurarak maaşların taşınmasına karar verilmesini isteyebilirler." vurgusunda bulundu.

Kararlar var 

Tüketici Konfederasyonu Başkanı Aydın Ağaoğlu, "Lakin başka birbanka emekli hesabını kendine taşımayı karşıdaki bankaya borcu var diye kabul etmezse bu durumu da Rekabet Kurumu’na şikayet edebilirler. Çünkü hukuka aykırı olan blokaj işlemi nedeniyle diğer banka emeklinin maaş hesabını kendisine almayı reddediyorsa burada hukuka aykırı şekilde eylem birliği söz konusudur. Yani bankalar takındıkları hukuksuz tavrı birbirlerini destekleyerek sürdürmektedirler. Ayrıca emekli maaşına blokaj konulamayacağına dair Yargıtay Hukuk Genel Kurulu’nun kararı mevcuttur." dedi.

Önemli husus

Ağaolu, önemli bir hususa dikkat çekerek,  borcundan ötürü takibe düşmüş emeklilerin maaşları hukuken haczedilememekle birlikte promosyon, bayram ikramiyesi ve benzeri ek gelirlere el konulabileceğini söyledi.

Haber Kategorisi
Ekonomi
Etiketler
Promosyon
Emekli maaş
Bankalar