Akaryakıt fiyatlarını etkileyecek gelişme!

Akaryakıt fiyatlarını etkileyecek gelişme!

Libya, petrol fiyatlarını doğrudan etkileyecek önemli bir gelişmeyi duyurdu.

Libya Petrol Hilali bölgesinin ileri gelenleri, 3 aydır kapalı olan petrol sahaları ve limanlarında yaşanan krizin sona erdiğini ve petrol ihracatının yeniden başladığını belirtti.

Libya'da "Hükümetimiz" isimli resmi platforma göre, Petrol Hilali bölgesinin kanaat önderleri, Ulusal Petrol Kurumunun yeni başkanı Ferhat Ömer bin Kıdara ile Bingazi kentinde ortak basın toplantısı düzenledi. Basın toplantısında okunan ortak bildiride, "Petrolün sahalarını denetleyen komitenin başkanı ve üyeleri olarak, engelin Ulusal Petrol Kurumu Yönetim Kurulunun başındaki Mustafa Sanallah olduğunu belirtiyoruz. En önemli talebimiz Sanallah'ın görevden alınmasıydı ve gerçekleşti." ifadeleri kullanıldı.

Petrolün tüm Libyalıların olduğu vurgulanan bildiride, "Yeni Yönetim Kurulu Başkanımızın, petrol gelirlerinin adil dağılımı başta olmak üzere taleplerimizi yerine getireceğini taahhüt etmesinin ardından saha ve limanların açılmasına karar vererek, üretim ve ihracata izin verdiğimizi ilan ettik." ifadelerine yer verildi.

Petrol yükselişte

 

Öte yandan Brent petrolün varili uluslararası piyasalarda dört ayın en düşüğüne inmesi sonrasında yeniden yükseldi.  Dün 100,55 dolara kadar yükselen Brent petrolün varil fiyatı, günü 99,10 dolar seviyesinde tamamladı. Brent petrolün varil fiyatı kapanışa göre yüzde 0,82 artışla 99,92 dolar oldu. Batı Teksas türü (WTI) ham petrolün varili 96,33 dolardan alıcı buldu.

Haber Kategorisi
Güncel
Etiketler
libya
petrol
Akaryakıt
fiyat