Alarm veriyor! IMF Başkanı'ndan acil çağrı!

Alarm veriyor! IMF Başkanı'ndan acil çağrı

Uluslararası Para Fonu (IMF) Başkanı Kristalina Georgieva, Maliye Bakanları ve Merkez Bankası Başkanları Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, ekonomik görünüme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

IMF Başkanı Kristalina Georgieva, G20 ülkelerini enflasyonun kalıcı hale gelmesi halinde küresel ekonomik görünümün daha da kötüleşebileceği ve enflasyonla mücadele için acil önlem almaları konusunda uyarıda bulundu. 

Riskler gerçek oldu

Georgieva, "Görünüm önemli ölçüde karardı ve belirsizlik son derece yüksek. IMF'nin daha önce uyardığı aşağı yönlü riskler artık gerçek oldu." ifadesini kullandı. Georgieva, yetkilileri enflasyonla mücadelede acil önlem almaları konusunda uyardı. Georgieva, Ukrayna'daki savaşın yoğunlaştığını, emtia ve gıda fiyatları üzerinde ek baskılar oluşturduğunu aktardı.

Devam eder ve derinleşebilir

Georgieva, aşağı yönlü risklerin devam edeceğini ve derinleşebileceğini belirterek enflasyonun daha kalıcı hale gelmesi halinde potansiyel olarak büyümeyi etkileyebilecek, özellikle yükselen ve gelişmekte olan ülkelerdeki etkileri şiddetlendirebilecek daha güçlü politika müdahalelerini gerektireceğini ifade etti. Küresel iş birliğinde yeni bir ivmenin önemini vurgulayan Georgieva, özellikle gıda güvensizliği ve yüksek borç risklerini ele almak için G20 liderliğine ihtiyaç olduğunu aktardı.

Ülkelerin enflasyonu düşürmek için ellerinden gelen her şeyi yapması gerektiğini vurgulayan Georgieva, enflasyonu düşürememenin toparlanmayı riske atabileceğini ve savunmasız insanlar için yaşam standartlarına daha fazla zarar verebileceğini belirtti.

Haber Kategorisi
Güncel
Etiketler
IMF
Uluslararası Para Fonu
enflasyon