Altına şok darbe!

Altına şok darbe!

Altın, yatırımcıların artan faiz oranlarının değerli metale olan ilgiyi azaltacağını değerlendirmesiyle art arda üçüncü haftayı da düşüşle kapatmaya hazırlanıyor.

Dünyanın en büyük altın ithalatçılarından biri olan Hindistan altın ithalatında vergi oranını yüzde 7,5'ten yüzde 12,5'e yükselttiğini duyurdu.

Spot altın, merkez bankalarının enflasyonla mücadele kapsamında faizleri artırmasıyla son çeyrekte bir yıldan fazla süredir yaşadığı en büyük düşüşünü kaydederek yüzde 7’ye yakın değer kaybetti. Yatırımcılar önümüzdeki toplantıda bir kez daha 75 baz puanlık bir artış beklerken resesyon endişeleri değerli metalin 1.800 dolar üstünde destek bulmasını sağlıyor.

Serbest piyasada 1 Temmuz 2022 10:25 itibarıyla gram altın alış satış fiyatı 965.343 / 965.494 şeklinde seyrediyor. Ons Altın/Dolar ise 1.792,641.793,09 seviyelerinde.

Ons nedir? Ons altın nedir? Ons altın fiyatını ne etkiler?

Altına yatırım yapanların ya da altın al sat yapanların merak ettiği onsun hikayesi ilk olarak Avrupa'da başladı. Ons ilk olarak Ortaçağ Avrupa'sında Fransa'nın Trayes şehrinde kullanılmaya başlanmış bir ağırlık birimidir. 1 ons 28,349523 grama denk geliyordu. Ons kısaltılarak "OZ" şeklinde gösterilir. 1 Oz = 16 dram = 28,349523 gram

'Ons altın nasıl hesaplanır' merak edenler için;1 Troy ons altın 31,1034768 gram saf altına eşit bir ölçü birimi olduğunu belirtelim. Altının ons fiyatını hesaplamak için, hangi ülkedeyseniz o ülkenin para birimi sembolü ile bölmeniz yeterli olacaktır.
Bankalar üzerinden altın alan yatırımcılar genelde AU ve XAU terimleri ile karşılaşır ardından da AU ve XAU nedir araştırması yaparlar. Uluslararası ve yurt içi finansal piyasalarda altın kiyasal sembolü olan AU ile gösterilir. Altının kimyasal formülünün başına gelen "X" ise forex ve futures’tan gelir.

Ons altın fiyatı birçok şeyden etkilenir. Ekonimideki enflasyon beklentisi, o dönemde yaşanan bazı savaş riskleri, düşük faiz riski, ticaret savaşları küresel salgınlar (koronavirüs), ekonomik kriz riski, DXY endeksinin değer kaybetmesi gibi sebepler altın talebini artırdığı için ons fiyatlarını da etkiler.

Haber Kategorisi
Güncel
Etiketler
Ons nedir?
Ons altın nedir?
Ons altın fiyatını ne etkiler?