Asgari ücret komisyonu toplanıyor

Asgari ücret komisyonu toplanıyor

Son Dakika...Asgari ücrette yapılacak olan ara zamla ilgili yeni bir gelişme yaşandı.

 

 

 

Asgari Ücret Tespit Komisyonu, ara zammı görüşmek için 29 Haziran Çarşamba günü saat 14.00'te Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin başkanlığında toplanacak.

Toplantıda Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nda işçi kesimini temsil eden TÜRK-İŞ'i ve işveren kesimini temsil eden Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu bulunacak. İşçi, işveren ve hükümetten 5'er temsilci olmak üzere 15 kişiden oluşan komisyon, 2022'nin ikinci altı ayında asgari ücrete yapılacak artış için toplantıya katılacak.

Kabine toplantısı sonrası açıklama yapan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, asgari ücretle ilgili yeni bir düzenlemenin yapılmasını istemişti. Erdoğan " Ocak ayında asgari ücreti artırırken işverenin omzundaki yükü de almıştık. Enflasyon artışıyla birlikte, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'mızdan işveren tarafıyla görüşülerek asgari ücretin yeniden değerlendirilmesini istedim. Böylece yapılan artışın istihdamda herhangi olumsuz bir etkiye yol açmasına izin verilmeyecektir. İnşallah en kısa sürede bu konuda müjdeli bir haberi paylaşmayı umut ediyoruz. Kamu çalışanına zaten enflasyon farkını vereceğiz.

Amacımız enflasyon oranı kaç olursa olsun hiçbir çalışanımızın ve emeklimizin hayat pahalılığının altında ezilmesine müsaade etmemektir. Asgari ücret artışı yapılırken bakanlığımız, özellikle belli sayıya kadar personel çalıştıran işverenleri gözetecek bir yöntem de geliştirecektir. Detaylarını açıklayacağımız bu çalışmanın emeklilerimize ve çalışanlarımıza şimdiden hayırlı olmasını diliyorum. NATO görüşmelerinden döner dönmez açıklayacağım." ifadelerini kullanmıştı.

Haber Kategorisi
Güncel
Etiketler
Asgari ücret komisyonu
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin