Bankaları hoplatacak endişe kapıda!

Bankaları yeni endişe sardı!

Fitch Ratings EMEA Bankacılık Direktörü Ahmet Kılınç Türk bankalarına ilişkin değerlendirme bulundu.

Fitch Ratings EMEA Bankacılık Direktörü Ahmet Kılınç TL kredilere yönelik düzenlemelerle TL kredi büyümesinde yavaşlama beklenebileceğini söyledi.


Son dönemlerde yapılan uygulamalar hakkında da değerlendirme bulunan Kılınç, TL kredilere yönelik düzenlemelerle TL kredi büyümesinde yavaşlama beklenebileceğini söyleyerek , "Yeni düzenlemelerle beraber TL ticari kredi faizlerinde artış görülürken bu düzenlemeler bankaların kârını da bir anlamda aşağı çekebilir." dedi. 

Bloomberg HT yayınına katılan Kılınç, kurun birebir olarak mevduatın dolarizasyonunu etkilediği görüşünde olduklarını belirtti. Kılınç’ın konuşmasında,  "100 liralık mevduatın 58 lirası yabancı para mevduatından oluşuyor. Geçen senenin son aylarında bu rakamın yüzde 65‘lere çıktığını gördük. Daha sonra KKM’nin gelmesi ile bu rakam yüzde 55-54’lere kadar geldi ama son dönemde bir artış oldu. Burada kur çok önemli. KKM’nin payının da yüzde 14 seviyesinde olduğunu düşündüğümüzde onu da eklediğimiz yüzde 72 gibi bir rakam çıkıyor. Burada dolarizasyonun etkilerini görebiliyoruz." vurgusunda da bulundu.

Haber Kategorisi
Güncel
Etiketler
Fitch Ratings
TL kredi büyümesi
Türk bankaları