Birbirlerinden kopamıyorlar!

ABD ve Çin tam bir düşman kardeşler! İki ülkede birbirine öyle bağlı ki kimse kestirip atamıyor. ABD Ticaret Temsilcisi Katherine Tai, Çin Başbakan Yardımcısı Liu He ile görüşecek. 

 

ABD ile Çin arasında ticaret masası yeniden kuruluyor.

Bloomberg'in haberine göre Biden hükümetinin önümüzdeki günlerde Pekin yönetimiyle ticaret anlaşmasına bağlılık ve bazı ürünlerin ABD gümrük tarifesinden çıkarılacağı yeni bir sürecin başlaması gibi konularda görüşmesi bekleniyor.

ABD Ticaret Temsilcisi Tai, Çin Başbakan Yardımcısı Liu He ile ilk görüşmesinde Çin’in Trump döneminde yapılan anlaşmaya bağlı kalmadığı alanları görüşecek.

Tai’nin konuya ilişkin Washington’da açıklama yapması bekleniyor. Açıklama metnine göre Tai, ‘Karşılıklı olarak ilişkileri ilerletmek için zorlukları aşmaya hazır olduklarını, ancak ekonomik çıkarlarını da koruyacaklarını’ belirtecek.

Çin alım hedeflerinin uzağında

ABD’li bir hükümet yetkilisi, Pekin’le yapılacak görüşmelerde ABD’nin ticari gerilimini artırmaya niyetli olmadığını bildirdi. Yetkili, Çin’in bazı alanlardaki eylemlerini değiştirmezse ABD’nin farklı bir stratejiyi devreye sokabileceğini belirtti.

ABD’li yetkililer Ocak 2020’de imzalanan 1. Faz anlaşmada bazı ürünler için sürenin bu yıl sonunda dolacağına işaret ederek Çin’in alım hedeflerinin çok uzağında olduğunu vurguladı.

Bir yetkiliye göre ABD Çin’e karşı adım atmadan önce, Tai’nin anlaşmaya uyma çağrısına karşı Çin’in vereceği tepkiye bakacak.

Haber Kategorisi
Güncel