Dev bankalara dev fatura!

Dev bankalara dev fatura

Wall Street’in en büyük 5 bankasının toplam ödeyeceği fatura miktarları belli oldu.

ABD’li düzenleyiciler, yetkisiz mesajlaşma uygulamalarını kullanan çalışanları izleyemedikleri gerekçesiyle ülkenin en büyük beş yatırım bankasından yaklaşık 1 milyar dolar tazminat almaya hazırlanıyor.

Bloomberg International’ın haberine göre, Morgan Stanley Perşembe günü yaptığı açıklamada, 200 milyon dolarlık bir para cezası ödemeyi beklediğini açıkladı. JPMorgan da aynı sebepten bu miktarın aynısını ödeyeceğini açıklamıştı. Yetkililer söz konusu tazminat anlaşmasını bankacılık sektörü için bir ölçüt olarak kullanıyor. Habere göre, Citigroup, Goldman Sachs ve Bank of America da benzeri bir para cezası için düzenleyicilerle ileri düzeyde görüşmeler yaptı. Bu görüşmeler henüz sonuçlanmadı ve cezalar hala değişebilir.

1 milyar dolara ulaşan toplam tazminat miktarı, böyle bir konuyla alakalı tazminat ödemelerinde nadir görülen bir artışı temsil ediyor. Para cezaları ise geçmişe göre önemli ölçüde daha yüksek olma eğiliminde ve hatta ABD bankalarına kayıt tutma konusundaki eksiklikleri nedeniyle verilen en büyük cezalar arasında yerini alıyor. Daha önce 2006 yılında Morgan Stanley’e e-postaları koruma konusundaki başarısızlığı nedeniyle 15 milyon dolarlık bir ceza uygulanmıştı.

Haber Kategorisi
Güncel
Etiketler
Wall Street
WhastApp
Morgan Stanley