Dev bankaya 125 milyon dolarlık şok!

Dev bankaya 125 milyon dolarlık şok

Büyük şok Covid-19 salgını sırasında meydana geldi.

Tüketici Mali Koruma Bürosu (CFPB) ve Para Birimi Denetçiliği Ofisi (OCC), Covid-19 salgını sırasında devlet işsizlik yardımlarını yetersiz ödemeleri nedeniyle Bank of America'yı (BofA) para cezasına çarptırdı.

Para Birimi Denetçiliği Ofisi, bankayı 125 milyon dolar para cezasına çarptırırken, Tüketici Mali Koruma Bürosu da bankanın hatalı bir işlem tespit programı nedeniyle müşteri hesaplarını yasa dışı olarak dondurmasına yanıt olarak Bank of America'ya 100 milyon dolar para cezası verdi. Banka ise daha sonra herhangi bir dolandırıcılık olmamasına rağmen müşterilerin çok az başvuruda bulunduğunu ileri sürdü. 100 milyon dolarlık para cezası, CFPB tarafından mağdurların yardım fonuna yatırılacak. CFPB ayrıca bankacılık devine, ek 'sonuçlu zarar' ödemesiyle birlikte müşterilerine geri ödeme yapılmasına karar verdi. 

Elektronik Fon Transferi Yasası uyarınca, finans kurumları, Kaliforniya eyaletindeki tüketicilere ön ödemeli banka kartlarına ve hesaplarına çevrimiçi olarak işsizlik yardımı verme yetkisine sahip. Tüketiciler bir hata bildirirse, finans kuruluşunun bir soruşturma yürütmesi gerekir. CFPB, Bank of America'nın, yasal olarak yapmaları gereken soruşturmayı, hesapları donduran ve kaçınılmaz olarak tüketicinin işsizlik sigortası yardımlarını donduran 'hatalı işlem filtreleri' ile değiştirmek de dahil olmak üzere yasa dışı süreçlerde bulunduğunu tespit etti.

CFPB, pandemi sırasında ABD'de işsizlik oranları yükselirken, umutsuzca ihtiyaç duyulduğunda ilgili hükümlere göre  işsizlik yardımlarından mahrum bırakılanlara tazminat talep ediyor.

CFPB direktörü Rohit Chopra şunları söyledi: “Mükellefler, pandemi vurduğunda ekonomiyi çöküşten kurtarmak için ailelere ve küçük işletmelere ihtiyaç duydukları fonları dağıtmak için bankalara güvendiler. Bank of America yasal yükümlülüklerini yerine getiremedi. Adım atmak yerine geri adım attı.”

Haber Kategorisi
Güncel
Etiketler
Bank of America
covid-19
Para cezası