Dolar uçtu, altın çöktü! İlginç tavsiye

Dolar uçtu, altın çöktü! İlginç tavsiye

Dolar ve altın fiyatları ABD enflasyonu ile sarsıldı. Yurt içinde ise dolar/TL 17,51 seviyesini geçerek 2022'nin zirvesine yerleşti. 20 yılın ardından ilk kez dolar Eurodan daha değerli oldu. Piyasalar gelecek hafta Merkez Bankası’nın faiz kararına odaklandı.

Altın ve döviz piyasasında dün olağanüstü bir hareketlilik vardı. ABD enflasyon verisi ülkede fiyat artışlarının devam ettiğini gösterdi. Üretici maliyetlerindeki yükselişin de devam etmesiyle ABD Merkez Bankası FED’in bu ayki toplantıda önden yüklemeli yüksek oranlı bir hamle yapmasına kesin gözüyle bakılıyor.

Piyasalardaki gelişmeler üzerine ünlü piyasa analisti, ilginç bir tavsiye verdi. Dünyaca ünlü Finans uzmanı ve yazar Robert Kiyosaki, resmi Twitter hesabı üzerinden bir paylaşım yaptı. Finans uzmanı yatırımcıları büyük bir çöküşün geldiği konusunda uyardı.

Kiyosaki, altın gibi bazı varlıklara yatırım yapmanın tam zamanı olduğunu ifade ederek, “Favori kelimemi biliyorsunuz: Ucuzluk. Bitcoin gibi varlıklar balon gibi patladı. Ardından fiyatlar düşmeye başladı. BTC ve emlak gibi birçok piyasada, dipten satın almak için fonlarımı saklıyorum. Federal rezerv zaten bitik durumda… Şu anda dünyanın en büyük ucuzluk fırsatının içerisindeyiz. Kendinize dikkat edin.” ifadelerini kullandı.

Haber Kategorisi
Güncel
Etiketler
dolar
altın
euro
Analiz