Erdoğan'dan flaş Akkuyu açıklaması

Erdoğan'dan flaş Akkuyu açıklaması

Son Dakika... Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Rusya ziyareti dönüşünde  Akkuyu ile ilgili mesajlar verdi.  

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan,Rusya ziyareti dönüşünde medya temsilcileriyle bir söyleşi gerçekleştirdi.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in davetine icabetle Soçi'de yaptıkları çalışma ziyaretini olumlu, başarılı bir şekilde tamamladıklarını kaydeden Erdoğan, Akkuyu ile ilgili şunları söyledi;

"Akkuyu’daki çalışmaları yerinde, bizzat heyetimle beraber izleyeceğim. Tabii böyle bir konuyu görüşmemek olamaz. Görüştük. Akkuyu Nükleer Güç Santrali, ülkemizin enerji stratejisi içinde ayrı bir öneme sahip. Akkuyu’nun ilk reaktörünü 2023 yılında hizmete alma hedefimiz sürüyor. Bu hususları, Rus tarafıyla görüşmelerimizde bir kez daha ele aldık.

"25 bin kişi şu anda çalışmıyor. Burası kapatıldı" gibi ifadeler söyleniyor. Böyle bir şeyi ben de kabul etmedim, Rus tarafı da kabul etmiyor. Çalışıyorlar. Şimdi önümüzdeki hafta  Mersin Taşucu’nda Abdülhamit Han sondaj gemimizi uğurlamaya gittiğimde aynı gün oradan Akkuyu’ya geçeceğim. Akkuyu’daki çalışmaları yerinde, bizzat heyetimle beraber izleyeceğim. Ondan sonra da Sayın Putin’e oradaki gelinen durumu aktaracağım, söyleyeceğim. Ona göre de yol haritamızı belirleyelim diyeceğim. Yani onlar da bir defa kesinlikle süreci durdurmak gibi bir şeyi kabul etmiyorlar."

İkili görüşmede ticaret

İkili görüşmede ticari ve ekonomik iş birliğinin daha da geliştirilmesi üzerinde etraflıca fikir alışverişinde bulunduklarını anlatan Erdoğan,  "Ticarette hedefimizi daha önce 100 milyar dolar olarak ifade etmiştik. Bu doğrultuda enerji başta olmak üzere, ticaret, turizm ve tarım gibi alanlarda iş birliğimizi geliştirmek istiyoruz. İkili  ticaret hacmimizin daha dengeli bir zemine kavuşmasını temin etmek noktasında kararlıyız. Ekonomik ve ticari ilişiklerimize dair yol haritası mahiyetinde bir mutabakat zaptı da Soçi’de Ticaret Bakanımız ile Rusya Başbakan Yardımcısı Aleksandr Novak tarafından imzalandı." ifadelerini kullandı.

Haber Kategorisi
Güncel
Etiketler
son dakika
Akkuyu