Frenleyen altında çarşamba beklentisi

Altında Çarşamba beklentisi

Altın  üst üste dört haftalık kazanımların ardından, yatırımcıların FED'in sıkılaşma patikasına ilişkin görünümü değerlendirmesi ve Çin'in toparlanmaya çalıştığına dair daha fazla işaret üzerine geriledi.

Spot altın, neredeyse bir yılın en uzun haftalık kazancının ardından Pazartesi günü yüzde 0,5 düştü. Değerli metal, ABD'de enflasyonun soğumasıyla yükseliyor ve bu da Fed'in borçlanma maliyetlerini artırmada daha az agresif olmasını destekliyor.

ABD dolar endeksinin güçlenmesiyle ons altın 1800 $ seviyesinin altına geriledi Çin merkez bankası, virüs karantinaları ve derinleşen emlak krizinin baskı altına aldığı ekonomiye desteği artırırken gösterge faiz oranını beklenmedik bir şekilde düşürdü.

Pazartesi günkü işlemlerde Asya piyasalarında günün en düşük seviyesini tazeleyerek 1780 $ seviyesine kadar geriledi. Özellikle Çin ekonomisinden gelen olumsuz veriler ve bu haftaki Federal Rezerv Federal Açık Piyasa İşlemleri Komitesi  (FOMC)  toplantısı öncesi ABD dolar endeksinin direnç kazanıyor olması piyasaları temkinli hareket etmeye yöneltiyor.

Altında en kötü şartlar sona erdi

IG Asia Pte. Piyasa Stratejisti Yeap Jun Rong, “ABD’de enflasyonun dördüncü çeyrekte yüksek kalması olası ve bu altın için kısa vadede olumsuz etki yaratabilir ancak muhtemelen en kötü şartlar sona erdi. Bugün yaşanan aşağı yönlü hareket piyasanın enflasyonda zirve görüldüğü hikayesini daha geniş bir seviyede fiyatlamasıyla kâr alma nedeniyle yaşanmış olabilir” dedi.

Çarşamba beklentisi

Yatırımcılar, Çarşamba günkü FED'in Temmuz toplantısından tutanakların yayınlanmasını bekleyecek ve tutanaklar, hangi koşulların FED’i Eylül ayında tekrar sıkılaştırmaya teşvik edeceğine dair ipuçları sunabilir. Altın yatırım varlığının yönü Çarşamba günü Federal Rezerv toplantısı ardından daha belirginleşmiş olacak.

Haber Kategorisi
Güncel
Etiketler
altın
Ons
Gram
fed
FOMC