IMF’yle anlaşma yolu!

IMF’yle anlaşma yolu!

Uluslararası Para Fonu'yla (IMF) kredi programını sürdürmek için anlaşma yapıldı.

IMF ve Pakistan arasındaki yeni anlaşma uyarınca ağustosta Güney Asya ülkesine yaklaşık 1,2 milyar dolarlık ödeme gerçekleştirilecek. Pakistan'ın döviz rezervleri sert gerilemişti.

Bloomberg'in haberine göre isminin açıklanmasını istemeyen bir Pakistan hükümet yetkilisi, IMF'nin nihai onayını vermesinin ardından ağustosta 1,2 milyar dolarlık bir ödeme beklendiğini söyledi. IMF’nin kredi programının büyüklüğünü 1 milyar  dolar artırarak 7 milyar dolara çıkarmayı ve Haziran 2023'e kadar uzatmayı kabul ettiği aktarıldı.
Pakistan'daki IMF temsilcileri ve ülkenin maliye bakanlığının, konuyla alakalı görüş almak için atılan e-postalara yanıt vermediği bildirildi.

IMF'nin resmi internet sitesinde yapılan açıklamada da Nathan Porter'ın liderlik ettiği IMF ekibinin Pakistan'ın ekonomik programı kapsamında gerçekleştirilen görüşmeleri sonuçlandırdığı belirtildi. Pakistan'ın zorlu bir ekonomik dönemeçten geçtiğini belirten Porter, küresel ekonomik koşulların yanı sıra iç talebi sürdürülemez bir noktaya getiren politikalar nedeniyle büyük mali ve dış açıklar verildiğini, enflasyonun yükseldiğini ve rezervlerin aşındığını söyledi.

Anlaşma kapsamında Pakistan'ın bir dizi kemer sıkma politikası uygulaması gerekecek. IMF'nin açıklamasında Pakistan hükümetinin borçlanma ihtiyaçlarının azaltılması, enerji sektöründe reformlar, enflasyonu daha makul bir noktaya getirmek için proaktif bir para politikasının öngörüldüğü belirtildi.

Haber Kategorisi
Güncel
Etiketler
Uluslararası Para Fonu
IMF
Pakistan
bloomberg