Kripto para piyasalarını karıştıran bomba iddia!

Kripto para piyasalarını karıştıran bomba iddia!

Son dönemde kripto paralarda gerçekleşen sert düşüş borsaları zora soktu.

Kripto para sektörünün en çok konuşulan isimlerinden, dünyanın en büyük ikinci kripto para borsası olan FTX'in  kurucusu ve CEO'su Sam Bankman-Fried'den iflas açıklaması geldi. CEO Sam Bankman-Fried, birçok kripto para borsasının daha maddi yetersizlikleri yaşayıp batacağını aktardı.

Mayıs ayı başlarında Terra ekosisteminin yerel kripto parası Luna ve sabit dijital varlığı UST’nin çöküşü piyasada zincirleme düşüşü tetiklemişti. Terra kurucularının UST’nin sabitliğini koruyabilmek için elinde tuttuğu 3.2 milyar dolar değerindeki Bitcoin’i satmasıyla birlikte en yüksek hacimli dijital varlık Bitcoin ani düşüşe sahne olmuştu. Luna ve UST’nin değerinin sıfırlanması dijital varlık piyasasında birçok yatırımcının parasının buhar olmasına yol açarken, geçtiğimiz haftalarda krito para fonlama şirketi Celsius Network’ün para çekme işlemlerini askıya almasıyla Bitcoin ve Ethereum başta olmak üzere tüm dijital varlıklarda düşüş eğilimi hızlanmıştı. 

Kripto para şirketlerinin son iki yılda kontrolsüz bir şekilde büyüdüğünü açıklayan  FTX CEO'su Sam Bankman-Fried şirketlerin çift haneli yüksek getiri vaatlerini sürdüremediklerinden dolayı iflasın eşiğine geldiğini söyleyerek, "Şu an bile gizliden gizliye borcunu ödeyemeyen ve iflas ettiğini anlayan bazı üçüncü-seviye kripto para borsaları var" dedi.

Kripto paralarda son durum

Başta Bitcoin olmak üzere kripto para piyasalar haftanın üçüncü gününde de düşüyor. Coingecko'da yer alan verilere göre piyasalar son 24 saatte yüzde 5.3 düşerek 936 trilyon dolara geriledi. Saat 14.45 itibariyle Bitcoin yüzde 4.5 düştü. BTC'nin fiyatı 20 bin 77 dolara gerilerken piyasa hakimiyeti yüzde 40.92 seviyelerinde. Ethereum cephesinde de sert düşüş var. ETH'nin fiyatı yüzde 8.9 düşerek bin 116 dolara geriledi. Ripple ve Dogecoin de piyasalardaki düşüşe ayak uydurdu. XRP'nin fiyatı yüzde 6.2 düşerek 32 cente geldi. Öte yandan haftaya yükselerek başlayan DOGE ise yüzde 8.3 geriledi ve 6 centi gördü. 

 

Haber Kategorisi
Güncel
Etiketler
Kripto paralar
FTX'in  kurucusu ve CEO'su Sam Bankman-Fried