KYK faizlerinde flaş gelişmeyi Bakan açıkladı!

KYK faizlerinde flaş gelişmeyi Bakan açıkladı

Son Dakika... Kredi ve Yurtlar Kurumu’ndan (KYK) geri ödemeli öğrenci kredisi alan üniversite mezunlarının borçları altı sıfırlı hanelere geldi. Bugün açıklama Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Kasapoğlu'ndan geldi.

KYK öğrencilere verdiği kredilerin geri ödemesine Üretici Enflasyonu’nu (ÜFE) yansıtarak bayramın ikinci gününde yeniden hesaplamasıyla, gençlerin borçları astronomik rakamlara dönüştü. Türkiye’de halihazırda 5.5 milyon borçlu var ve bu borçluların 400 bini icralık oldu.

Kasapoğlu, "Bu bir faiz uygulaması değil. Kanunda var olan enflasyon oranıyla bağlantılı bir süreç. Gençlerimizi bu anlamda hiç mağdur etmedik. Etmeyeceğiz" ifadelerini kullandı.

Kasapoğlu, "Kimseyi mağdur etmeyeceğiz. Bundan sonra da gençlerimizin mutlu olması için adımlarımızı atacağız. İlk kabine sonrası Sayın Cumhurbaşkanımız etraflıca konuyu gençlerimizle paylaşacak. Öte yandan Kasapoğlu, "15 Temmuz- 1 Eylül tarihleri arasında Edirne'den Kars'a, Kars'tan Muğla'ya, Aydın'a, Antalya'ya, Trabzon'a, Rize'ye tüm gençlerimiz nereye gezmek istiyorlarsa, gezdikleri yerlerde ücretsiz olarak yurtlarımızda onlara konaklama imkanı sağlayacağız. İnşallah gençlerimiz bu yazı dolu dolu yaşayacaklar" dedi.

Ayrıntılar geliyor...

Haber Kategorisi
Güncel
Etiketler
son dakika
KYK
Kredi ve Yurtlar Kurumu
Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Kasapoğlu