New York Borsası: Fırsat Devam Eder Mi?

2 ay önce New York Borsası'nı tavsiye ettiğimize yatırımcıların bazıları borsaya girilmez diye sert eleştiriler getirmişti. Ancak piyasa bizi haklı çıkarttı ve büyük kârların yazıldığını gördük. 

New York Borsası'nda Nasdaq endeksi teknoloji şirketleri öncülüğünde hareket etti. Peki bu hamle devam eder mi? 

JPMorgan Chase’in hisse kötümser stratejisti Marko Kolanovic’e pazartesi günü yayımladığı notta, yatırımcıların dev teknoloji şirketleri için büyük ölçekli kar büyümesi beklentisini fiyatladığını belirtti. Kolanovic’e göre hisse piyasası teknoloji şirketleri tarafından sürüklenmeye devam ettiği sürece ABD şirketleri, Euro Bölgesi şirketlerine göre daha iyi performans gösterecek.

Bu hafta toplam piyasa değeri 10 trilyon doları aşan üç şirket -Apple, Microsoft ve Alphabet- bilanço açıklayacak. Bloomberg tarafından derlenen verilere göre bu üç şirkete ek olarak Amazon, Nvidia, Meta ve Tesla’nın dahil olduğu ve “Muhteşem Yedili” olarak adlandırılan şirketler beklenen kazançlara göre fiyat-kazanç oranı baz alındığında endekse göre %34 primli işlem görüyor. Bu şirketler son dönemdeki rallinin de taşıyıcısı olmuştu.

Haber Kategorisi
Güncel