Petrolün düşüş serüveni kısa sürdü

Petrolün düşüş serüveni kısa sürdü

Petrol fiyatları, ABD Başkanı Joe Biden'ın Körfez ülkelerinde yaptığı temaslardan beklediğini alamadığı haberlerinin ve Avrupa'daki enerji krizinin etkisiyle yükselişini sürdürdü. Bu hafta için petrol fiyatlarında yeni işaret verildi.

Petrol fiyatları, dolardaki zayıf seyirle artarken, Çin’deki yaygın koronavirüs karantinalarının yeniden yakıt talebini düşürme olasılığı Körfez ülkelerinden yapılacak petrol arzına ilişkin beklentilerinin düşmesiyle dengelendi.

Brent ham petrolü Cuma günü yüzde 2,1 yükseldikten sonra bugün de yüzde 4’e yakın değer kazanarak 105 doların üzerine çıktı. Arzın artmayacağına dönük beklentiler de fiyatları artırdı. İsviçreli banka UBS’in emtia analisti Giovanni Staunovo konu ile ilgili kaleme aldığı bir notta, “Petrol piyasasının daha da sıkılaşmasını beklemeye devam ediyoruz” dedi. Staunovo, “ABD ve Suudi liderler arasında hafta sonu yapılan toplantının ardından, OPEC’in muslukları ancak piyasa koşulları izin verirse açacağını öğrendik” değerlendirmesinde bulundu.

CNBC’nin aktardığına göre konu ile ilgili değerlendirmelerde bulunan OANDA kıdemli analisti Jeffrey Halley, “Rusya, Nord Stream 1 bakımından sonra gazı Almanya’ya geri çevirmezse, Brent petrol hafta boyunca destek bulacak” dedi.

Haber Kategorisi
Güncel
Etiketler
petrol
ABD Başkanı Joe Biden
Körfez ülkeleri