Tatil bitti yolarda dönüş çilesi başladı! Bugüne dikkat!

Tatil bitti yolarda dönüş çilesi başladı! Bugüne dikkat!

9 günlük Kurban Bayramı tatili bugün sona eriyor. Dün dönüşe geçen tatilciler yollarda araç kuyruğu oluşturdu.

Kurban Bayramı tatil biterken trafik çilesi başladı. Tatilciler eve dönüş yolunu dün tutmaya başladı. Yollarda uzun araç kuyrukları oluştu. Yetkililer ise bugün için uyarılarda bulundu. 

Tatil dönüşünde TEM'in Bolu geçişinde ulaşımda herhangi bir yoğunluk yaşanmazken, sürücülerin, Bolu Dağı´nda rahatça ilerlediği görüldü. Öte yandan trafiğin yer yer durma noktasına geldiği Milas yolunda kilometrelerce araç kuyruğunun oluştuğu görüldü.

Türkiye'nin en önemli kara yolu geçiş güzergahlarından Anadolu Otoyolu'nun İstanbul yönünde, dönüşe geçen tatilciler nedeniyle yoğunluk artmaya başladı. Otoyolun Gerede mevkisindeki akıcı yoğunluk, Yeniçağa, Bolu, Elmalık, Bolu Dağı Tüneli ve viyadüklerde de zaman zaman görülüyor.

Güzergahlarda herhangi bir olumsuzluk yaşanmazken, polis ve jandarma ekipleri denetimlerini sürdürüyor. Ekipler, sürücüleri emniyet kemeri takmaları, hız yapmamaları ve takip mesafelerini korumaları yönünde uyarıyor. Bugün tatilin son günü olması nedeniyle yoğunluğun daha da artması bekleniyor.

Muğla'nın Bodrum ilçesinde, bazı tatilciler dünden itibaren dönüşe geçti. Turgutreis'ten Milas yönüne kilometrelerce araç kuyruğu oluştu. Dalaman ve Bodrum havalimanlarına gidenler nedeniyle trafik yoğunluğu yaşandı. Fethiye'de dönüşe geçen tatilciler, Fethiye-Ölüdeniz kara yolunda yoğunluk oluşturdu.

Bayram dolayısıyla İstanbul ve çevre illerden güneye seyahat eden tatilcilerin dönüş yolculuğu da sürdü. Otoyolun Bursa'daki güzergahlarında zaman zaman araç yoğunluğu yaşandı. Hem İstanbul hem de İzmir yönlerinde akıcı bir trafik olduğu gözlenen otoyolda ekipler önlemlerini artırdı.

Tatilciler, Samsun-Ankara kara yolunda da trafik yoğunluğuna neden oldu.  Kurban Bayramı tatilini fırsat bilerek memleketlerine gidenler, dün dönüş yolunda öğle saatlerinden itibaren yoğunluğa yol açtı. Çok sayıda tatilcinin yola çıkmasıyla önemli geçiş güzergahlarından Samsun'un Havza ilçesinde, İstanbul ve Ankara istikametinde kara yollarında trafik yoğunluğu yaşanıyor.

Tatil dönüşü dolayısıyla yollardaki hareketliliğin bu gece yarısına kadar sürmesi bekleniyor.

avrasya

yol

Haber Kategorisi
Güncel
Etiketler
Kurban Bayramı
bayram
Trafik