WhatsApp’tan bir yenilik daha!! Twitter’dan da şaşırtan özellik

Twitter’dan şaşırtan özellik! Whatsapp’ta da bir dönemin sonu

Milyonların günlük hayatında kullandığı Twitter, Whatsapp’, Apple'da son gelişmeler dikkat çekti. . Günün öne çıkan teknoloji haberleri şöyle...

Twitter'a yeni bir güncelleme yapıldı. Bu güncelleme kapsamında atılan bir tweet ana sayfada ya da profilde görünmeyecek.

Twitter'ın test aşamasındaki yeni bir özelliği açıklandı. Bu özellik, kullanıcıların gizli tweetler atabilmelerini sağlayacak. Bir tweet atıldığında, o tweet akış sayfasında ve profilde şu anda görülür durumda. Gelen özellikle birlikte hem anasayfada hem de profilde artık görünmeyecek. TRT Haber'de yer alan bilgilere göre kullanıcılar, söz konusu paylaşımlara yalnızca bağlantılar aracılığıyla ulaşabilecek. Paylaşıma ulaşan kullanıcılar yanıt verirlerse, gizlenmiş tweet bu kez arama sonuçları sayfasında görünmeye başlayacak. Test aşamasındaki özellik ile ilgili açıklamalarda bulunan Twitter sözcüsü Layal Brown, bu özelliğin henüz test aşamasında olduğunu ve özelliğin ne işe yarayabileceğini hala öğrenmeye çalıştıklarını belirtti.

WhatsApp'ta dikkat çeken gelişme

Popüler mesajlaşma uygulaması her geçen gün yeni özellikler almaya devam ediyor. En son WhatsApp, Yeni Mesaj Tepkilerini sundu. Geçtiğimiz hafta dağıtılmaya başlanan özellik, kullanıcıların gönderilen mesaja istediği emoji ile tepki vermesine olanak tanıyor. WhatsApp Durumlar'da şu anda fotoğraf, video veya metin paylaşımı yapılırken bir yenisi daha eklenmeye hazırlanıyor. Toplu mesaj samimiyetsizliğine son vermek istiyor.

WABetaInfo tarafından hazırlanan son rapora göre, WhatsApp’ta toplu mesaj atmanın önüne geçmek amacıyla WhatsApp yönetimi yeni bir yöntem denediğini açıkladı. Şu anda "Durumlar" bölümünde sadece fotoğraf, video veya metin paylaşılmasına olanak sağlanıyor. Son güncelleme sayesinde sesli mesajlar da yayınlamak mümkün olacak.

Teknoloji devine şok iddia!

Patent ihlalleri, Apple ve Google’ın en çok sorun yaşadığı konulardan biri olarak biliniyor. Geçtiğimiz haftalarda 5G teknolojilerine sahip ürünleri Kolombiya’da yasaklanan Apple, yeni bir dava ile karşı karşıya.

Apple’ın US6874014B2 ve US6724241B1 kodlu patentleri ihlal ettiği iddia ediliyor. US6874014B2 kodlu patent, 2005 yılında alınan “Birden fazla işletim sistemine sahip çok çekirdekli işlemci” başlığıyla karşımıza çıkıyor. US6724241B1 ise 2004 yılında, “Dinamik yüke sahip değişken şarj devresi” başlığıyla alındı.

Patently Apple tarafından tespit edilen detaylara göre, Apple’ın iPhone 6, iPhone 6 Plus, 5. nesil iPad, tüm iPad Pro modelleri ve bazı MacBook modelleri bu ihlalden etkileniyor. Yapılan başvuruda Apple A serisi, M serisi ve T serisi yonga setlerinde kullanılan teknolojiler, US6874014B2 patentini ihlal ediyor. US6724241B1 kodlu patenti ise SK Hynix NAND Flash teknolojisinin ihlal ettiği belirtiliyor.

Facebook testlere başladı

Facebook, kullanıcıların, tek hesaba bağlı 5 kadar profil oluşturabilmesi özelliğini test ediyor. Facebook, kuruluşundan bu yana sürdürdüğü "gerçek isim" politikasında ciddi bir değişikliğe gitme kararı aldı. Test edilen yeni özelliğe göre, Facebook üyelerinin farklı kullanıcı gruplarıyla etkileşime geçebilmesi için, ana hesaba bağlı en fazla 5 profile sahip olmasına olanak sağlanacak. CNN'e konuşan Facebook sözcüsü Leonard Lam'a göre bu özellik, kullanıcıların, deneyimlerini, ilgi alanlarına ve ilişkilerine uyarlamalarına yardımcı olacak.

Haber Kategorisi
Güncel
Etiketler
WhatsApp
apple
Twitter