Yeni haftada meteorolojiden sağanak uyarısı!

Yeni haftada meteorolojiden sağanak uyarısı!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü yeni haftaya dair hava durumu tahminlerini yayınladı.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre Karadeniz kıyıları, İstanbul'un boğaz ve kuzey kesimleri, Kırklareli, Edirne, Kastamonu, Amasya, Tokat, Artvin ve Ardahan ile Sivas'ın batı, Yozgat'ın doğu, Kayseri ve Gümüşhane'nin kuzey çevrelerinin yerel sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.

İstanbul’da bugün sabah saatlerinde boğaz çevreleri ile kuzey kesimleri yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor. İstanbul Valiliği’nden yapılan uyarıda, “Marmara Denizi'nde rüzgarın bugün öğle saatlerinden itibaren kuzey ve kuzeydoğu yönlerden fırtına şeklinde eseceği tahmin ediliyor. Fırtınanın, aynı gün gece saatlerinde etkisini kaybetmesi bekleniyor” denildi.

Tahminlere göre bugün Doğu Karadeniz Bölgesi’nde yağış görülecek, bugün ise yağışlar İstanbul dahil olmak üzere, Karadeniz’e kıyısı olan tüm kuzey şehirlere yayılacak.  

Değerlendirmelere göre: Kuzey kesimlerinin parçalı, yer yer çok bulutlu; Orta ve Doğu Karadeniz kıyıları ile Sinop, Sivas, Tokat ve Ardahan çevrelerinin sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların Samsun'un doğu kesimleri, Ordu, Giresun, Trabzon ve Rize çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

 

hava

hava

hava durumu

 

Haber Kategorisi
Güncel
Etiketler
Meteoroloji Genel Müdürlüğü
Hava durumu
türkiye