Z Kuşağı çalışmaya başladı: "Tebrikler Mete Gazoz!"

2020 Tokyo Olimpiyat Oyunları'nda final maçında milli okçu Mete Gazoz, İtalyan Mauro Nespoli'yi 6-4 yenerek olimpiyat şampiyonu oldu

2020 Tokyo Olimpiyat Oyunları'nın 8. gününde klasik yay bireysel kategoride mücadele eden milli sporcu Mete Gazoz, finalde Mauro Nespoli'ye finalde üstünlük kurarak altın madalya kazandı! Tarihi bir başarı elde eden 22 yaşındaki sporcumuz, Türkiye'ye okçuluk dalındaki ilk altın madalyayı getirdi!

Yumenoshima Okçuluk Alanı'nda 29 Temmuz Perşembe günü yapılan ilk tur maçında Lüksemburglu Jeff Henckels'i, ikinci tur müsabakasında ise Avustralyalı Ryan Tyack'ı yenen Mete Gazoz, son 16 turuna yükselmişti.

Milli okçu, sabah seansında son 16 turunda Avustralyalı Taylor Worth'u geçerek çeyrek finale kaldı. 22 yaşındaki Mete Gazoz, bu turda da dünya sıralamasında 1 numara olan ABD'li Brady Ellison'u eledi ve yarı finale adını yazdırdı.

Bu turda Londra 2012'de bireyselde gümüş madalya alan Japon Takaharu Furukawa ile karşılaşan dünya 4 numarası milli okçu, müsabakaya iyi başladı ve ilk seti 2-0 aldı. İkinci seti de önde bitiren milli okçu, durumu 4-0'a getirdi.

Üçüncü sette iki sporcu da iyi atışlar yaptı. 29-29 biten set sonucunda Mete 5-1 üstünlük kurdu. Maçı kazanması için 1 puana ihtiyacı olan Mete, 4. sete üst üste 2 kez 10 atarak başladı. Finale çıkması için son atışında 9 puan alması gereken Mete, 8 atınca seti kaybetti ve durum 5-3'e geldi.

Beşinci sette konsantrasyonunu koruyan Mete, 3 atışında da 10 puanı buldu. Seti 2-0 alan milli sporcu, maçı da 7-3 kazandı ve finale çıktı.

FİNALE TUTUK BAŞLADI

Mauro Nespoli 10, 10 ve 9'luk atışlarla 9, 8 ve 9'luk atışlar milli sporcumuz Mete Gazoz'a ilk sette 2-0'lık üstünlük kurdu.

İKİNCİ SET EŞİTLİKLE GEÇİLDİ

Mete Gazoz, ikinci sete 9'la başlarken ikinci atışında 10 attı. Mauro Nespoli de ikinci sete 9 ve 10'luk atışlarla başladı. Mete ikinci setteki üçüncü atışında 9 attı ve seti 28'le tamamladı. Nespoli ise 9 attı ve ikinci set eşitlikle geçildi ve skor 3-1'e geldi.

FİNALDE SKORU 3-3'E GETİRDİ!

Mete üçüncü sete 9'la başlarken Nespoli de 9 attı. Mete ikinci atışında 10 vururken Nespoli ise ikinci atışında 8 attı ve Mete avantajı ele geçirdi. Mete üçüncü setin son atışında 8 attı ve 27'yle tamamladı. Nespoli ise son atışında 9 vurdu ve 26'da kalarak Mete Gazoz üçüncü seti kazanarak skoru 3-3'e getirdi!

DÖRDÜNCÜ SET EŞİTLİKLE GEÇİLDİ

Dördüncü sete 10'la başlayan Mete'ye Nespoli'nin yanıtı da 10 oldu. Mete ikinci atışında 9 vururken İtalyan sporcu da 9 vurdu. 22 yaşındaki sporcumuz üçüncü atışında 10 vurdu ve seti 29'la tamamladı. Nespoli ise dördüncü setteki son atışında 10 attı ve dördüncü set de eşitlikle geçildi.

Mete final setine 9'la başlarken Nespoli 8 attı. Milli sporcumuz ikinci atışında 10 vurdu ve avantajı kaptı. Nespoli'nin son setteki atışı da 10 oldu. Üçüncü atışında 10 atan Mete skorunu 29'a yükseltti ve olimpiyat şampiyonu oldu!

Haber Kategorisi
Güncel