İnanılır gibi değil! Ekonomi de benzeri görülmemiş bir değil iki bomba gelişme!

Tam 8 saat önce ekonomide iki gelişme çok konuşulacakken akşam saatlerinde Hazine ve Maliye Bakanlığı'ndan akşam 19.30 sıralarında piyasaları sarsan açıklama geldi.  

Ekonomi, Hazine, Merkez Bankası ve TÜİK'le ilgili son gelişmeleri analiz eden ekonomistler Evren Devrim Zelyut ve Remzi Özdemir kendi youtube kanallarında gündem yaratacak açıklamalarda bulundu. Bir değil iki operasyonu kanallarında anlatan Zelyut ve Özdemir'in Dolar ve Euro'da yükseliş devam ederken aralıkta olduğu gibi bir müdahale gelecek mi sorusunu kulislerden aldıkları bilgilere dayanarak cevapladı.  

Özdemir, Hazineye yakın kimselerden aldığı bilgileri aktararak "Masada duran iki operasyon var. Biri bono meselesi. TÜİK 3 Haziran'da enflasyon rakamlarını yaparak kendi ayağına sıktı. O yüzden bana göre kimse enflasyona endeksli bono beklemesin. Bir diğer operasyon ise dolara belli yerlerde tavan yapmasında hazine birazda yükünü bankalara yıkması olacak." ifadelerini kullandı. 

Zelyut ise, " Bana göre de bir ekonomide operasyon yapılacak. Yürekten inandığım iki şey yapılacak. Affını isteyecek kişiler var ve de faiz konusunda kimsenin aklına gelmeyeceği gelişme yaşanacak" dedi.

İşte  Youtube'da çok konuşulacak o değerlendirmeleri >>  https://www.youtube.com/watch?v=FNFsh4uif30

Borsaya Etkisi

e

Haber Kategorisi
Özel Haber