Garanti Bankası Kârı ve Hedef Fiyatı

Borsada bilanço sezonu Garanti ve QNB bilançoları ile resmen başladı. Yatırımcılar kârlı şirketleri seçerek enflasyon ve dolar üstü getirileri hedefliyor.

Banka, 2022 yılının tamamında ise 58,3 milyar TL net kâr elde etmişti. 2023 yılının tamamını ise 86,4 milyar TL ile tamamladı, banka geçen yılın aynı dönemine göre kümülatif karını yüzde 48 artırmış oldu.

Bankanın Ocak-Aralık döneminde ortalama özkaynak kârlılığı yüzde 44,50 ve aktif kârlılığı ise yüzde 4,9 seviyesinde gerçekleşti. Bankada özkaynak karlılığı 2022 yıl sonunda yüzde 51 ve ortalama aktif karlılığı aynı dönemde yüzde 5,4 seviyesindeydi.

Sermaye yeterlilik rasyosu (SYR) bu çeyrekte yüzde 16.5, çekirdek SYR yüzde 14.5 ve serbest karşılıklar dahil SYR yüzde 16,5 seviyesinde gerçekleşti.

TL krediler tüketici kredisi kullanımlarının düşmesi sebebiyle hız kaybetti.

Müşteri mevduatı yüzde 107 arttı

Net ücret ve komisyonlarda yıllık büyüme yüzde 140 seviyesinde arttı

Anılan verilere göre hedef fiyatı Avrasya Yatırım YouTube Kanalında KATIL butonuna basarak yayınlanan sabah raporunda öğrenebilirsiniz. Açıklanan her şirket bilançosu analiz edilerek hedef fiyatları kanalımızda vakit kaybetmeden üyelere açıklayacağız. 

Haber Kategorisi
Ekonomi