Küresel piyasalar yine ABD'nin kritik verisine odaklandı

Küresel piyasalar yine ABD'nin kritik verisine odaklandı

ABD’de Cuma günü açıklanan tarım dışı istihdam verilerinin beklentilerin üzerinde artması Fed’in agresif faiz artışlarını sürdüreceği beklentisini destekledi.

Küresel piyasalar bir yandan Tayvan'daki jeopolitik gelişmeleri izlerken, ABD'de bu hafta açıklanacak enflasyon verilerine odaklandı. ABD’de açıklanacak kritik enflasyon verileri öncesi uzmanlar fiyat artışlarının tepe noktaya ulaşıp ulaşmadığı konusunda ayrışıyor.

Wall Street endeksleri ile Avrupa  Borsaları FED politikalarına ilişkin endişelerde haftanın son işlem günü düşüş kaydetti. S&P 500 yüzde 0,16, Nasdaq 100 yüzde 0,78 geriledi.

Bununla birlikte, S&P 500 ve Nasdaq 100 aralıksız üçüncü haftalık yükselişlerini geride bıraktı ve Nisan'dan bu yana en uzun yükseliş serilerini elde etti. Yeni haftanın ilk vadeli işlemlerinde ABD hisse senedi endeksleri hafif ekside.

Tayvan-Çin geriliminin de izlendiği Asya’da endeksler ekside. Japon Nikkei 225 ise olumlu ayrışıyor. Geçen haftanın tamamında 18 baz puan artan ABD 10 yıllık tahvil getirisi bu sabah yüzde 2,82’nin altına indi. Bloomberg Dolar Endeksi ABD istihdam verileri sonrası Cuma gününü yüzde 0,64 yükselişle tamamladıktan sonra bu sabah 1.275’te, yatay seyrediyor.

Haber Kategorisi
Ekonomi
Etiketler
küresel piyasalar
fed
ABD enflasyon