İki önemli Torba Kanunu teklifi TBMM'de kabul edildi

İki önemli Torba Kanunu teklifi TBMM'de kabul edildi

Son dakika... Ek gösterge düzenlemesi ve öğrenci affını da içeren "torba" kanun teklifi, Türkiye Büyük Millet Meclis (TBMM) Genel Kurulunda kabul edildi.

Devlet memurları ile ilgili düzenlemeler, emekli aylıkları, öğrenci affı gibi konuları içeren teklif  TBMM'de kabul edildi.

Yükseköğretim kurumlarında öğrenim görmekte iken ilişiği kesilenler ile bu yükseköğretim kurumlarına kayıt hakkı elde ettiği halde çeşitli sebeplerle kayıt yaptıramamış öğrencilere geçmişe yönelik süre sınırlaması olmaksızın yüksek öğrenimlerine devam etme hakkı tanınıyor.

Merkezde görevli valiler, Kurul Başkanı, Genel Müdür, Strateji Geliştirme Başkanı ile bu görevleri yürüten merkezde görevli valiler, birinci sınıf olup 1. derecenin 4. kademesinden aylık alanların ek ödemeleri için oranlar artırılıyor. İl valisi için belirlenen tazminat göstergesi "12300" rakamının eklenmesiyle uygulanacak. Emniyet hizmetleri sınıfına dahil kadrolar esas alınarak emekli aylığı veya adi malullük aylığı ödenen emniyet müdürü, emniyet amiri, başkomiser, komiser, komiser yardımcısı, başpolis memuru ve polis memurlarından, lise ve dengi öğrenime sahip olup, emekli aylıklarıyla birlikte makam tazminatı ödenmesine hak kazanamamış olanlara, her ay 1200 TL tutarında ilave ödeme yapılacak.

TBMM Genel Kurulu alınan karar gereğince tatile girdi.

 

Haber Kategorisi
Güncel
Etiketler
TBMM Genel Kurulu
Öğrenci affı
Emekli maaşları