'Kripto kraliçesini' bulana dev ödül!

'Kripto kraliçesini' bulana dev ödül!

OneCoin dolandırıcılığı ile yatırımcının 4 milyar dolarını alıp kayıplara karışan "kripto kraliçesi" Ruja Ignatova bulana büyük ödül verilecek.

"Kripto kraliçesi" olarak da bilinen Ruja Ignatova, FBI'ın en çok arananlar listesinde ilk 10'a girdi. Ruja Ignatova, OneCoin olarak bilinen bir kripto para birimi üzerinden, binlerce kişiyi 4 milyar dolandırmakla suçlanıyor.

Ignatova, 2019 yılında ABD'de açılan davalarda Bulgaristan merkezli OneCoin Ltd. şirketini bir saadet zinciri şeklinde yönettiği gerekçesiyle dolandırıcılıktan suçlu bulunmuştu. Dava dosyasına göre savcılar, yatırımcıların yaptıkları satışlara komisyon vererek değersiz bir kripto parayı başkalarına satmaya teşvik edildiğinin tespit edildiğini belirtti. Manhattan Federal Başsavcısı Damian William, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, OneCoin'in tarihin en büyük dolandırıcılığı olduğunu belirtti.

NTV'nin derlediği habere göre; FBI, Ignatova'nın yakalanmasına yardımcı olacaklara 100.000 dolar ödül vereceğini açıkladı. ABD'li yetkililer, Ruja Ignatova'nın 2017'de kaybolmasından bu yana görünüşünü değiştirmiş olabileceği konusunda uyarıda bulunurken, Reuters'a konuşan FBI New York Direktör Yardımcısı Michael Driscoll "Büyük bir parayla ayrıldı. Parayla çok fazla arkadaş satın alabilirsiniz. Bundan yararlandığına eminim" ifadelerini kullandı.

Haber Kategorisi
Güncel
Etiketler
Kripto kraliçesi
OneCoin dolandırıcılığı
Ruja Ignatova