JP Morgan'dan kamu bankalarına kötü haber!

JP Morgan'dan kamu bankalarına kötü haber!

ABD merkezli yatırım bankası JP Morgan, Vakıfbank ve Halkbank hedef fiyatlarını sert bir şekilde aşağıya doğru indirdi.

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu'nun (BDDK) aldığı son önlemler sonucunda bankaların kredi verme potansiyelinin düşmesi ve kamu bankalarının ağır yükler altında kalmasına bağlı olması JP Morgan tarafından hedef fiyatlarında aşağıya revize olarak görüldü. 

JP Morgan 'Kamu Bankaları' notunda Vakıfbank'ta hedef fiyatını 5.40 TL'den 2.40TL'ye Halkbank'ta ise hedef fiyatını 5.20 TL'den 2.00 TL'ye indirdi. 

Ayrıca JP Morgan Kamu Bankaları hisselerinde yüzde 37-62 aşağı yönlü potansiyel beklerken iki senet içinde "Ağırlıklı azalt" dedi. Model güçlenmesinde iki bankaya rüçhan hakkı olmayan bir hak yoluyla gerçekleşen sermaye enjeksiyonu hesaba katıldı. 

HSBC de Türk Bankalarının hedef fiyatlarını değiştirdi 

HSCB'nin hedef fiyatları ise tabloda şöyle yer aldı:

hsbc

Rüçhan hakkı nedir?

Rüçhan hakkı; ortaklıkların bedelli sermaye artırımlarına mevcut ortakların öncelikle katılma hakkıdır. Rüçhan hakkı kullanım süresi en az 15, en çok 60 gündür. Yeni pay alma haklarının alınıp  satılabilmesi için işlem sırası açılır. Hisse senedi kuponlarının temsil ettiği hak, hisse senedi ibrazına gerek kalmaksızın kullanılır.

Borsada işlem gören şirketlerin, sermayelerini nakdi olarak artırma kararı almaları halinde; hissedarlar hisse senetleri üzerinde bulunan "Yeni Pay Alma (Rüçhan) Kuponu"nu kullanarak ve sermaye artış bedelini (mevcut hisselerin rüçhan hakkı kullanma değeri ile bedelli sermaye oranının çarpılması sonucu bulunur) ihraççı şirkete ödeyerek sermaye artışına iştirak etmekte ve sahip oldukları hisse senedi miktarını artırmaktadırlar.

Rüçhan Hakkı Kupon Pazarı nedir ?

 Hisse senetleri borsada işlem gören şirketlerin nakdi sermaye artışı yapmak üzere belirledikleri rüçhan hakkı kullanma süresi içinde söz konusu hisse senedi üzerinde bulunan yeni pay alma kuponunun alınıp satılabilmesi için, İMKB’ce belirlenecek süre içinde açılan pazardır.  

Haber Kategorisi
Özel Haber
Etiketler
JP Morgan
Vakıfbank
halkbank
Rüçhan Hakkı Kupon Pazarı nedir ?
Rüçhan hakkı nedir?