Goldman Tahmini Tutarsa Altın/Hisse Gider

ABD'de yüksek faizlerin düşük faizli tahvil tutan küçük bankaları batırmasının ardından Goldman'dan gelen yorum altın ve hisseler için umut tarattı.

Goldman Sachs artık bu ay için Fed’den faiz artışı beklemediğini duyurdu. Jan Hatzius liderliğindeki ekonomistler, yayımladıkları notta, bankacılık sisteminde yaşanan stres nedeniyle gelecek aylara dair belirsizlikler bulunduğuna işaret etti.

JPMorgan Chase & Co. ABD Başekonomisti Michael Feroli, “Fed, toplam talebi sınırlamak için daha sıkı finansal koşullar istese de bunun hızla kontrolden çıkabilecek bir şekilde olmasını istemiyor” değerlendirmesini yaptı.

JPMorgan, Fed’in mart ayında çeyrek puanlık faiz artırımı yapacağı yönündeki tahminini korudu. Santander US Capital Markets ABD Başekonomisti Stephen Stanley de “Piyasa tepkisi ve bankacılık sektöründe yaşananlar 50 yerine 25 baz puanlık bir artış için güçlü bir argüman oluşturacaktır” dedi. Deutsche Bank Securities ABD Başekonomisti Matthew Luzzetti, SVB’nin batmasının finansal koşulların sıkılaşmasına neden olduğunu ve devam etmesi halinde bu durumun Fed’in daha az agresif adımlar atmasına izin verebileceğini öngördü.

Bloomberg Ekonomisti Stuart Paul ise salı açıklanacak şubat TÜFE verisinin beklentiyi aşması halinde SVB krizinin Fed’i 50 baz puanlık bir artıştan vazgeçirmeyeceği görüşünde.

Haber Kategorisi
Ekonomi