Piyasalarda Sabah Beklentileri

Yurtdışı piyasalara baktığımızda, Asya piyasalarında hafif satışlar görülmekte. Avrupa piyasaları açılışta negatif olması bekleniyor. İşte Yatırım Finansman tarafından hazırlanan sabah raporunuz...

 

Dün güne yatay açılışla başlayan endeks, öğlen saatlerinde TCMB faiz kararı sonrası 2924,0 seviyesine kadar geri çekildi. Ardından toparlanmayı başaran BIST100, tarihi hacim ve kapanış rekoru kırarak günü %1,34 değer kazancıyla 3020,0 puanla tamamladı. Güne hafif pozitif başlangıç yapmasını beklediğimiz endekste 3035,0 ilk direnç olmak üzere 3060,0 hedeflenebilir. Olası geri çekilmelerde 2980,0 ilk destek olmak üzere sırasıyla 2960,0 ve 2920,0 desteklerini izleyeceğiz.

 Dolar/TL ise, dün TCMB’nin sürpriz faiz indirim kararı sonrası uzun bir süredir direnç olarak takip ettiğimiz 18,00 üzerinde kapanış gerçekleştirdi. 18,20 direncinin geçilmesi halinde 18,36-18,40 bandı yeniden hedeflenebilir. Olası geri çekilmelerde 17,90 ilk destek olmak üzere 17,42’ye düşüş hız kazanabilir Bugünün Gündeminde …

 Çin Devlet Başkanı Şi Cinping ve Rus lider Vladimir Putin'in bu yıl içinde Endonezya’nın Bali adasında yapılacak G-20 zirvesine katılmayı planladıkları belirtildi. Rus Devlet Başkanı Putin, Rusya'nın Ukrayna'yı işgalinden bu yana ilk kez ABD Başkanı Joe Biden ve diğer demokratik liderlerle bir araya gelmiş olacak. Bu nedenle Rusya-Ukrayna krizinde çözüm yollarının aranması için uygun bir ortam olarak değerlendirilebilir.

 Fed yetkililerinden gelen açıklamalarla belirsizlik devam ediyor. St. Louis Fed Başkanı James Bullard Eylül'de 75 baz puanlık artışı desteklerken Kansas City Fed Başkanı'ndan güvercin bir yorum geldi. San Francisco Fed Başkanı Mary Daly ise 50 ve 75 baz puanlık artışa açık olduğunu belirtti. Ancak tutanaklarda faiz artışı seviyesinin yumuşayabileceği sinyali verildi. Haziran'da açıklanan Fed üyeleri medyan tahminlerine göre yıl sonunda Fed politika faizinin yüzde 3,25-3,50’de olması bekleniyor.

 Yurtiçi veri gündeminde BIST’te işlem gören şirketler için konsolide finansalların son açıklanma günü.

 Yurtdışında ise Euro Bölgesi cari denge (11:00) takip edilecek. 

 Yurtdışı piyasalara baktığımızda, Asya piyasalarında hafif satışlar görülmekte. Avrupa piyasaları açılışta negatif olması bekleniyor. Dax vadelisi %0,46 aşağıda işlem görüyor. Amerika vadelileri ise dünkü seans kapanışı sonrası yatay seyrediyor.  EUR/USD ise, zayıf görünümünü sürdürüyor. 1,01 desteği altında işlem gören paritede 1,00 seviyesine geri çekilmenin devamını görebiliriz. Olası yükselişlerde 22 günlük hareketli ortalama 1,02’yi direnç olarak izleyeceğiz. Bu seviyenin üzerinde kalınması halinde 1,0360’a yükseliş devam edebilir.

Haber Kategorisi
Ekonomi