Eximbank tahvil ihraç edecek

Haziran ayında 750 milyon dolarlık rekor tahvil ihracına imza atan Türk Eximbank şimdi de 1 milyar dolara varan yurtdışı tahvil satışı planladığını açıkladı

Türkiye İhracat Kredi Bankası A.Ş. (Türk Eximbank) yurt dışında azami toplam 1 milyar dolar ya da herhangi bir Döviz cinsinden eşiti tutarda tahvil ihraç etmek için Sermaye Piyasası Kurulu ile Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu’na başvurmayı planlıyor.

Kamuyu Aydınlatma Platformu'na (KAP) yapılan açıklamaya göre, azami 10 yıl vadeli, sabit ve/veya değişken faizli olarak planlanan tahvillerin ihracı bir veya birkaç seferde gerçekleştirilecek.

Haziran'da rekor tahvil ihracı gerçekleşmişti.

Türk Eximbank Haziran ayı sonunda uluslararası sermaye piyasalarından 5 yıl vadeli 750 milyon dolar tutarında yeni tahvil ihracı yaptığını duyurmuştu.

Tahvil ihracı, Citigroup ve Standard Chartered Bank ortak global koordinatörlüğünde ve bu bankalara ek olarak ICBC Standard Bank Plc, ING Bank, Mizuho International plc, MUFG Securities, SMBC Nikko Capital Markets Limited ve Société Générale aracılığı ile gerçekleştirilmişti.

Başta Avrupa, Amerika ve Asya olmak üzere geniş bir coğrafyadan 200’e yakın uluslararası yatırımcının ilgi gösterdiği tahvilin yüzde 27’si ABD’de, yüzde 27’si İngiltere’de, yüzde 30’u diğer Avrupa ülkelerinde ve yüzde 16’sı ise Asya ve Orta Doğu’daki yatırımcılara satılmıştı.

Haber Kategorisi
Ekonomi