Altın fiyatlarına iki haber iyi geldi

Amerika'dan gelen haberler altına yaradı

Amerika'dan gelen haberler altına yaradı.

ABD'nin yeni başkanı Joe Biden'ın teşvik paketinin detaylarını vermesinin yanısıra Fed Başkanı Jerome Powell’ın para politikası desteğinin devam edeceğini açıklamasının ardından altın yükselişe geçti.

Biden 1,9 trilyon dolarlık mali teşvik paketini Kongre’nin onayına sunacak fakat harcamaların büyük bir çoğunluğunun, devlet yardımı ya da yerel hükümetlere yardım gibi, Demokratların önceliklerine ayrılmasından dolayı Cumhuriyetçilerin pakete itirazı olabilir.

Diğer yandan, Powell Fed’in devasa varlık programını miktar olarak azaltmak için hala çok erken olduğunu söylerken bu tartışmanın “şimdi zamanı değil” diye belirtti. Powell ayrıca politika faizinin yakın zamanda yükseltilmeyeceğini ve varlık alım programı azaltılacağı zaman politika yapıcılarını bunun sinyalini açık bir şekilde vereceğini söyledi.

Haftanın kapanış gününde yatırımcıların tahvil faizlerine ve Fed’den gelen açıklamalara odaklanmasıyla birlikte altın bu haftayı çok az bir fiyat değişikliği ile kapatmaya hazırlanıyor.

Altın fiyatları, TSİ 07:59’da yüzde 0,37 düşüşle ons başına 1.853,40 dolardan işlem görürken Bloomberg Dolar Spot Endeksi yüzde 0,1 yükseldi.

Kaynak: Bloomberght

Haber Kategorisi
Ekonomi
Etiketler
altın
altın fiyatları
joe biden
abd