Avrupa Merkez Bankası'ndan toparlanma mesajı

Avrupa Merkez Bankası Başkanı Christine Lagarde, “Umudumuz, 2021’in hala toparlanma yılı olmasıdır" dedi.

Davos Dünya Ekonomik Forum’un açılışında konuşan Avrupa Merkez Bankası Başkanı Christine Lagarde, pandemi nedeniyle oluşan ekonomik kriz ortamının toparlanmasında gecikmeler yaşandığını fakat yol kat edildiğini belirtti.

Lagarde, “Umudumuz, 2021’in hala toparlanma yılı olmasıdır; ancak, bu iki aşamada gerçekleşecek ve birinci aşama açıkça oldukça yüksek düzeyde bir belirsizlikle boğuşuyor” dedi.

Koşullar korunacak
Lagarde Avrupa Merkez Bankası'nın ekonomik toparlanma sürecinin bir parçası olarak uygun maliyetli finansmana kapsamlı erişim sağlamak ve pandeminin sonuçlarının üstesinden gelmeye yardımcı olmak için finansman koşullarını “uzun bir süre” koruyacağına söyledi.

Avrupa Merkez Bankası Başekonomisti Philip Lane de Pazartesi günü yaptığı açıklamada, Avrupa Merkez Bankası rutin olarak, ekonominin tüm sektörleri ve finansman koşullarının durumunu ölçmek için, çok sayıda önlemleri yakından izlediklerini de belirtti.

Lane, koşulların uygun olması durumunda, 1.85 trilyon euro düzeyindeki Pandemi Acil Durum Satın Alma Programı’nın tam olarak uygulanmayabileceğini açıkladı.

Kaynak: Sözcü

Haber Kategorisi
Ekonomi
Etiketler
ecb
Avrupa Merkez Bankası