Merakla beklenen konut projesinde detaylar ortaya çıktı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kabine toplantısı sonrasında açıkladığı ve merakla beklenen konut projesinin detayları belli olmaya başladı.  Sosyal Konut Projesinde hangi illerde konut yapılacak? Sosyal Konut Projesi taksitleri ne kadar olacak? Sosyal Konut Projesi tanıtım tarihi ne zaman? İşte detaylar...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kabine toplantısı sonrasında, “Cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut hamlesini başlatıyoruz” sözleriyle açıkladığı konut projesi, büyük heyecan ve merak uyandırdı.

17 Ekim'de açıklama

81 ilde yapılacak konutlarla ilgili Habertürk'ten Bülent Aydemir'in haberine göre detaylara şöyle yer verdi; 

"- Ortalıkta çok uçuk rakamlar dolaşsa da benim öğrendiğim TOKİ, bütün kapasitesini zorlayarak ve devlet kurumlarından da destek alarak iki yılda acil olarak 200-300 bin konut üretmeyi planlıyor. 2 yıllık hedef ortalama 250 bin konut. Cumhurbaşkanı Erdoğan, 5-10 yıllık konut hedefini de 17 Ekim’de açıklayacak.

- Konutların fiyatları, 3+1 daire için Türkiye genelinde ortalama 800-900 bin TL olacak. Bu fiyatlar biraz yukarı çıkabilir.

- Konut vadeleri 10 yıldan başlayıp 15 yıla kadar devam edecek. Taksitler daha düşük olsun diye vade süreleri bazı projelerde 15 yıldan daha fazla da olabilir. Buna siyasi irade karar verecek.

- Dar gelirli ve oturacak konutu bulunmayan aileler hedef kitle. Aylık geliri 14 bin TL’nin altında olan vatandaşlar, bu konutlara başvurabilecek. Konutların taksitleri büyüklüğüne göre 2-3 bin TL’den başlayacak. Konut taksitleri, memur maaş artışlarına endeksli olacak.

- Konutların borcu bitene kadar satışlarına izin verilmeyecek. Ticari amaçlarla konutların alınıp satılmasına engel olacak tedbirler alınacak."

81 ilde yapılacak

Haber Kategorisi
Ekonomi
Etiketler
Konut projesinden kimden faydalanacak?
Konut projesinin taksitleri ne kadar olacak?
TOKİ Sosyal Konut Projesi başvuruları ne zaman hangi illerde konut yapılacak?