Piyasalar ABD enflasyonunu bekliyor

JPMorgan, ABD’de kritik enflasyon verisinin beklentinin altında kalmasını ve sonrasında hisse senetlerinde kısa vadeli yükseliş yaşanmasını bekliyor.

Küresel hisse senedi piyasaları, ABD’de Perşembe günü açıklanacak tüketici enflasyonu verisinin beklentilerin altında kalacağı iyimserliği ile yükseliyor.

Salı günü ABD’de Dow Jones yüzde 0,56, S&P 500 yüzde 0,70, Nasdaq 100 yüzde 0,88 artışla kapanırken, vadeli endeksler pozitif görünümü sürdürüyor.

S&P 500 endeksinin teknik açıdan kritik olarak değerlendirilen 3 bin 900 seviyesinin üzerinde kapanış yapması da yükselişin devam edebileceği sinyali olarak görülüyor.

Asya Borsaları da artıda.

Güney Kore Kospi endeksi Apple’ın planlarının etkisiyle kazançlarının büyük bir bölümünü geri verdi. Dün 9 baz puan yükselen ABD 10 yıllık tahvil getirisi, bu sabah 4 baz puan düşüşle yüzde 3,58 seviyesinde.

Bloomberg Dolar Endeksi ABD TÜFE verisi öncesi 7 ayın en düşük seviyesine yakın seyretmeyi sürdürüyor.

ABD ham petrolünün varil fiyatı ABD’de ham petrol stoklarının geçen hafta 14,9 milyon varil yükseldiğinin açıklanması sonrası 75 doların altına indi. Brent petrol ise 79 doların biraz üzerinde.

ING Groep NV’ye göre Brent petrolde 2023 ortalaması 100 doların üzerinde olacak.

Haber Kategorisi
Ekonomi