Avrupa Merkez Bankası'nın tutanaklarında şok detay!

Avrupa Merkez Bankası'nın tutanaklarında şok detay

Avrupa Merkez Bankası'nın (ECB) 8-9 Haziran Yönetim Konseyi toplantısının tutanakları yayımlandı.

ECB'nin 8-9 Haziran Yönetim Konseyi toplantısının tutanakları, politika yapıcıların Temmuz'da daha büyük bir faiz artırımı yapılmasını tartıştıklarını ortaya koydu. 

Hızla yükselen enflasyonun kemikleşmesinden korkan ECB, Haziran toplantısında Temmuz ayında faizin 25 baz puan artırılmasını kararlaştırmıştı.  Tutanaklarda, "Bazı üyeler Temmuz ayı toplantısında daha büyük bir artırım için kapının açık tutulması isteklerini ifade ettiler" ifadeleri yer aldı. ECB, 15 Haziran'da yapılan olağanüstü toplantının tutanaklarını ise açıklamayacağını duyurdu.

Kriz var

Bloomberg kaynaklarına göre de Avrupa Merkez Bankası'nın  çıkaracağı yeni kriz aracı için bir isim belirlendi ancak devreye alınması 21 Temmuz'a yetişmeyebilir.

Avrupa Merkez Bankası politika yapıcılar yeni kriz araçları için geçerli bir isme sahipler, ancak konuya aşina olan kişilere göre henüz 21 Temmuz'a kadar hazır olacağından emin değiller. Geçiş Koruma Mekanizması olarak anılan aracın isminin açıklanana dek değişebileceğini söyleyen yetkililer Çarşamba günü yapılması planlanan toplantıda görüşmelerin devam edeceğini, ancak daha yapılması gereken çok fazla şey olduğunu belirttiler.

Frankfurt'taki yetkililer, temel anlaşmazlıkların üstesinden gelinebileceğinden emin olsa da, taktiklerle ilgili tartışmaların devam ettiğini ve üzerinde çalışılması gereken önemli miktarda ayrıntı olduğunu söyledi. Politika yapıcılar, yatırımcılara bir önlemin hazır olacağına dair güvence vermeye çalışırken ECB'nin 29 Haziran'da Portekiz'in Sintra kentinde yaptığı yıllık geri çekme toplantısında Lagarde, 21 Temmuz'da yeni bir aracın "Yönetim Konseyi tarafından değerlendirileceğini" ve o sırada "devam eden bir çalışma" olduğunu söyledi.

İşte o detaylar

 

Avrupa Merkez Bankası Toplantı tutanağından detaylar ise şöyle;

"-Maliye bakanları önemli farklılıklar gördüler, bununla birlikte, ABD'deki fiyat baskıları, daha çok aşırı ısınma iç taleple ve Euro bölgesindekiler, daha büyük ölçüde ithal enflasyonu yansıtıyor.
-Üyeler, ECB kararlılığını göstererek güvenirliğini korumasının zorunlu olduğu konusunda anlaştı.
-Revize orta vadeli enflasyon görünümü, para politikasının normalleştirilmesinde daha fazla adım atılmasını gerektirdi.
-Belirli eylemlerin gerekli olduğuna karar verildi.
-Bazı üyeler, temmuz toplantısında daha büyük faiz artırımı için kapıyı açık tutma konusunda tercihlerini dile getirdiler
-İlk faiz artırımının büyük olması aşırı piyasa tepkisi riski taşır.
-Uzun vadeli enflasyon beklentilerine ilişkin çoğu endeks önemli ölçüde çıpalanmış görünmekte.
-İstihdamda bir bozulma olma riski vardır.
-Yeni parçalanma önleme aracının ayrıntıları üzerinde hala çalışıyor.  ECB politika yapıcılarının yeni aracın 21 Temmuz'daki bir sonraki politika toplantısında hazır olacağı konusunda kesinlik göstermekte."

 

Haber Kategorisi
Güncel
Etiketler
Avrupa Merkez Bankası
Toplantı
ekonomi