Gramajı düşen ekmeğe dev zam!

Gramajı ufaltılan ekmeğe dev zam

İstanbul Ticaret Odası (İTO) ekmeğe zam yapıldığını açıkladı.

İTO açıklamasına göre, İstanbul'da İTO üyesi fırınların ekmek fiyat tarifelerinin belirlenmesi için Oda'nın temmuz ayı meclis toplantısında oylama yapıldı.

Oylama sonucunda, İstanbul'da "1 kilogram ekmek fiyatı azami 19,05 TL'yi geçmemek kaydıyla 210 gram ekmek için 4 TL olacak" şeklinde hazırlanan Azami Ekmek Fiyat Tarifesi kabul edildi. Daha önceki tarifede 1 kilogram ekmeğin azami fiyatı 14,28 TL olarak belirlenmiş ve 230 gram ekmeğin 3 TL'den satılması kararlaştırılmıştı. Buna göre, ekmeğin kilogram fiyatına yüzde 33,3 zam gelmiş oldu.

Ankara'da 200 gram ekmeğin fiyatı 3 liradan 4 liraya çıkmıştı. Ankara’da ekmek fiyatı gelen 1 liralık zamla birlikte 4 liraya yükseldi.  Ankara Fırıncılar Odası, zamma gerekçe olarak "artan maliyetleri" gösterdi.

Artan üretim maliyetleri nedeniyle Kütahya'da, fırınlarda satılan ekmeğe ve Kütahya Belediyesi tarafından üretilen halk ekmeğe de zam yapıldı. Daha önce fırın ve bakkallarda 210 gramı 3 TL’den satılan ekmeğin fiyatı 4 TL olurken, Kütahya Belediyesi tarafından üretilen ve 210 gramı 2,5 TL’den satılan halk ekmeğin gramajı 20 gram artırılarak 230 gramı 3,5 TL’den satılacak.

 

Haber Kategorisi
Güncel
Etiketler
ekmek
İTO
zam