Bitcoin bu yıl en fazla nereye çıkacak?

Bitcoin bu yıl en fazla nereye çıkacak?

Merkeziyetsiz finans denilen ama ABD Merkez Bankası FED'in aldığı kararlara göre hareket ederek yatırımcısını üzen Bitcoin ile ilgili farklı kurumlardan tahminler gelmeye devam ediyor.

Başlarda bağlantısı olmadığı için Merkeziyetsiz Finans'ın gözbebeği diye görülen Bitcoin yatırımcısını üzdü. Bitcoin FED'in salgında bastığı parayı enflasyon yarattığı nedeni ile geri çekmesi sonucu düşmeye başladı. Buradan çıkan sonuç ise Bitcoin'nin de diğer enstürmanlar gibi FED'in bastığı paradan etkilendiği ve dedikleri gibi bağımsız ve devrimci bir karekteri olmadığı oldu.

FED parayı bastıkça o paradan kaynaklanan girişlerle yükselen Bitcoin'in şimdi paranın çekildiği dönemde baskı altında kalması bekleniyor. Özellikle uzun vadede merkez bankalarının kendi dijital paralarının çıkacak olması ise kaynağı belirsiz bu paralara büyük darbe vuracağı uzmanlar tarafından da belirtiliyor.

En son Deutsche Bank analistlerine göre ABD hisse senedi piyasalarına yüksek korelasyonla hareket eden Bitcoin yıl sonunda 28 bin dolara yükselebilir. En büyük kripto para birimi 2022'de faiz artışları ve enflasyon endişelerinin risk iştahını azaltmasıyla 2022'de yüzde 50'den fazla değer kaybetti.

Marion Laboure ve Galina Pozdnyakova öncülüğündeki analistler yüzde 30'un üzerinde ralli bekliyor.
Banka analistleri, bitcoin'in gittikçe artan biçimde teknoloji ağırlıklı Nasdaq 100 ve S&P 500 endekslerine korelasyonla hareket ettiğini, S&P 500'ün yıl sonuna kadar Ocak ayındaki seviyelerine gelebileceğini ve Bitcoin'in de bu hareketi takip edeceğini öngördü.

Haber Kategorisi
Özel Haber
Etiketler
bitcoin
fed
Nasdaq
Bitcoin bu yıl en fazla nereye çıkacak?